מה קודם למה? קושי מיני או אינטימי?
כאשר בני זוג מגיעים למרפאה סקסולוגית, המטרה היא לטפל גם בקשר האינטימי וגם בקשר המיני ביניהם. כך זה נעשה
.שימו לב: הכתבה עוסקת בנושאים אינטימיים שחלקם עלולים להיות רגישים לאנשים מסוימים
אינטימיות רגשית ואינטימיות מינית הן שני צדדים לאותו מטבע בזוגיות. כאשר קשה לייצר קשר אינטימי קרוב, שכה נדרש למערכת יחסים זוגית, אפשר לצפות לקשיים גם ביחסים המיניים, ולהפך. זו הסיבה שברוב המרפאות לטיפול מיני, כמו בשס"ק – המרכז לרפואה מינית בשיבא, מתייחסים לבעיות בזוגיות ובמין במקביל
כאשר בני זוג מגיעים למרפאה סקסולוגית, האבחון מתמקד תחילה בבעיה ששניהם מציגים. לעתים הם חשים שמוקד הקושי הוא בחיי המין ולעתים בזוגיות. כמובן שישנם זוגות שאינם רואים עין בעין את הבעיה. כך למשל, הגבר מתלונן כי זוגתו לא מעוניינת לקיים עמו יחסי מין ומכאן נוצרים המתחים והמריבות. היא לעומת זאת מתלוננת על קשיים בזוגיות שמובילים לירידה בחשק המיני.
שלב האבחון מתמקד בכל הגורמים המעורבים. בין השאר אנו בודקים את המערכת הזוגית מתחילתה ואת השינויים שעברה בניסיון לאתר נקודות משבר או מפנה משמעותי בחיים המשותפים (כגון טיפולי פוריות, הריון ולידה). בנוסף, אנו מנסים להבין כיצד הקשר המיני משפיע על הקשר הזוגי וההפך. אם זוג מתלונן על בעיה כגון ירידה בחשק וקשיי זקפה, אנו מנסים להבין את השתלשלות העניינים המינית (למשל אם היו בעיות מיניות בעבר ואם קיימים גורמים כגון עייפות, מתח, הנקה וטיפול בתינוק שעלולים לפגוע בחשק) ובוחנים את הגורמים שעשויים להשפיע על התפקוד המיני של כל אחד מבני הזוג בנפרד ושל שניהם יחד.
בהתבסס על המידע שמתקבל אנו מתכננים את הטיפול. כך למשל, אנו מנסים לשפר את הרגלי המגע הפיזי (לאו דווקא יחסי מין) בין בני הזוג, מה שתורם לקרבה ואינטימיות ביניהם ומאפשר לטפל בקשיים המיניים והזוגיים. כאמור, המטרה היא לשלב בין האינטימיות הרגשית לאינטימיות המינית וליצור מציאות זוגית-אינטימית-מינית חדשה.