תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

המעבדה לאימונוהיסטוכימיה ו-in situ hybridization

אחראית מעבדה: ד"ר קמילה אביבי


התפקיד העיקרי של המעבדה לאימונוהיסטוכימיה הוא אפיון של תאים לפי פרופיל אימוני. לאפיון זה יש חשיבות מכרעת בקביעת אבחנה ומקור של גרורה סרטנית. נוסף על כך, זה שנים רבות טיפולים תרפויטיים רבים נקבעים לפי החיוביות לסמנים, כמו במקרים של ביטוי יתר ל-HER2/NEU בסרטן שד ובסרטן קיבה או ביטוי יתר ל-c-kit ב-GIST.

עם התפתחות שיטות טיפול אימונו-תרפויטיות, מתבצעות במעבדה בדיקות לסמנים כמו PDL-1, ALK, ROS1, MMR.  במקרים שבהם הסמנים מתבטאים ביתר, מותאם לחולים טיפול אימונותרפי אישי עם נוגדנים מונוקלונליים או מעכבי Tyrosine kinases.

במעבדה שלנו נבדק באופן בלעדי CD22, שחיוביות אליו קובעת טיפול.

כמו כן מבצעים במעבדה לאימונוהיסטוכימיה, בדיקות אימונוהיסטוכימיות ייחודיות, שמאפשרות טיפול בתאים מהונדסים - Chimeric Antigen Receptor-modified T Cells (CAR-T cells). הבדיקה הנפוצה יותר היא CD19 בלימפומות כמו DLBCL, שתאיD19- CAR-T  מתחברים בצורה חד-ערכית לתאי הגידול ותוקפים אותם.

סמן נוסף, שבודקים במעבדה לאימונוהיסטוכימיה וביטויו בתאי גידול מאפשר יצירת תאי CAR T הוא CD269  /BCMA. תאי BCMA - CAR-T  מאפשרים טיפול ב-Multiple Myeloma.

בשיטת האימונופלורסנציה הישירה (DIF- Direct Immuno-Fluorescence) נעזרים לזיהוי במחלות אוטואימוניות שונות כמו Pemphigus Vulgaris ו- Bullous Pemphigoid וכליתיות כמו IgA nephropathy ו- Membranous glomerulonephritis. הצביעות DIF מבוצעות על חתכים מרקמות קפואות.

בשיטת in situ hybridization  אנו משתמשים לזיהוי גורמים נגיפיים כגון EBV, CMV במצבים פתולוגיים. הצביעות ל-ISH מבוצעות על חתכי פרפין.

במעבדה לאימונוהיסטוכימיה יש מעל 250 נוגדנים שונים, והיא מתעדכנת ומכניסה לשימוש מדי שנה סמנים חדישים שיכולים לתרום לאבחון ולטיפול בחולה.