תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

השפעת בישול ביתי על גיל ביולוגי

המרכז לאורח חיים בריא מזמין אתכם לקחת חלק בתוכנית ניסיונית ולהשתתף בתוכנית בישול ביתי מקוונת המשלבת הדרכה קולינרית עם שיטות אימון.



created by freepik - www.freepik.com


סקירה כללית:

מה אנו חוקרים?

מטרת מחקרנו היא להעריך כיצד תכנית בישול ביתי מקוונת יכולה לעזור בשיפור הרגלי התזונה, משקל ואריכות ימים אצל נבדקים הסובלים מעודף משקל. זהו המחקר הראשון מסוגו שיבדוק את הקשר בין בישול ביתי ובין גיל ביולוגי!

מדוע זה חשוב?

אנו מעוניינים ללמוד כיצד ניתן לעזור לקהל הרחב לרכוש כלים וביטחון להכין ארוחות ביתיות מזינות, זאת כדי לשפר את התזונה, המשקל ובריאותם הכללית.

מה אנו מקווים להשיג?

מטרת מחקר אקראי מבוקר זה היא לבחון האם התערבות מקוונת המשלבת הדרכה קולינרית ושיטות אימון משפיעה גם על הגיל הביולוגי.

מי יכול להשתתף?

  • נשים האחראיות על תזונת הבית ומבשלות פחות מחמש ארוחות ביתיות בשבוע.
  • בעלות גישה לטלפון ויכולת צפייה בסרטוני וידאו באינטרנט.
  • בין הגילאים 45 עד 65, עם BMI  של 25-35 kg/m2
  • נבדקים בריאים/מטופלים עם טיפול תרופתי יציב מעל 3 חודשים.

 

מי אינו יכול להשתתף?

  • נבדקים שסבלו מאירוע לבבי או שבץ במהלך 6 החודשים האחרונים.
  • נבדקים הסובלים ממחלות אשר להן המלצות לתזונה ספציפית (כגון צליאק, סיסטיק פיברוזיס).
  • נבדקים הסובלים ממחלות אשר עלולות לפגום בדיוק מדדי המשקל, או אשר ירידה במשקל נוגדת את מצבם הרפואי, כמו מחלות אונקולוגיות.

מה תתבקשו לבצע?

המשתתפים במחקר יחולקו באופן אקראי לשתי קבוצות:

קבוצת התערבות - ישתתפו ב-12 מפגשי הדרכה מקוונים, בני 30 דקות, המועברים ע"י שף שהוא גם מאמן בריאות.

קבוצה מבוקרת - יקבלו חומרי הדרכה לבישול בריא

משתתפי שתי הקבוצות יתבקשו להופיע ל-3 מפגשי הערכה: מיד לאחר הצטרפותם למחקר, כעבור 3 חודשים ולאחר שנה מהצטרפותם למחקר. כל ביקור יארך כ-2-3 שעות ועשוי לכלול מענה על שאלונים, סקירת יומני אכילה, בדיקה פיזית, בדיקות דם.

 

להרשמה ופרטים נוספים:

טלפון: 03-5309037

דוא"ל: lifestylemed@sheba.health.gov.il