תפריט נגישות


מידע הצהרת נגישות
תצוגת צבעי האתר (* בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה סגירה

השפעת תזונה המכילה ריכוז גבוה של
9-cis-β-carotene על התפתחות מחלת האלצהיימר בעכברי מודל

השפעת תזונה המכילה ריכוז גבוה של 9-cis-β-carotene על התפתחות מחלת האלצהיימר בעכברי מודל

 

Effects of dietary natural 9-cis β-carotene in the Alzheimer's disease mouse model

Contact Person:

Dr. Irit Lubitz

PI:

Prof. Michal Beeri

Dr. Aviv Shaish

Funding:

 Approving Institute:

Sheba Medical Center

 

Research Description:

β-carotene is the main source of three major forms of vitamin A: retinol, retinal and retinoic acid. These metabolites of vitamin A play a role in many biological processes including reproduction, embryonic development, vision and adipogenesis. We are investigating its effect on Alzheimer Disease.

 

JSNC personnel who take part in the research:

Dr. Irit Lubitz

 

Collaborations - local and global:

Dr. Aviv Shaish (Lipid Center, Sheba)