מחקר והוראה
המכון לפתולוגיה מוביל מחקרים עצמאיים. אחד מההישגים הגדולים הוא בבניית התפישה של שימוש בmicroRNA בזיהוי רקמות שונות ופיתוח היישום של הידע במקרים של גרורות ממקור לא ידוע. תחום מחקר נוסף שבו המכון מוביל הוא פיתוח של טכנולוגיית tissue microarray , וכמו כן לימוד תהליכים דלקתיים וגידולים על פי הפקה וניתוח של שרשראות כבדות של לימפוציטים מסוג B ברקמה. לצורך מחקר זה קבל המכון מספר מענקי מחקר חשובים.
מסד נתונים: למכון מערכת מיחשוב המשלבת קידוד על פי אבחנות פתולוגיות מעל ל- 20 שנה. לפיכך ניתן לאתר סדרות לפי אבחנות של גידולים של מקרים בעשרים השנה האחרונות. כלי עזר חשוב זה מסייע לחלק גדול מהמחקרים בשיבא.
ארכיון פתולוגיה: מכיל סליידים ובלוקים מעל 60 שנה. הארכיון שופץ בשנה האחרונה ומאפשר שמירה של החומר בפרפין בתנאים הולמים לשירות ומחקר.
הוראה
המכון לפתולוגיה בשיבא מוביל את הוראת הפתולוגיה באוניברסיטת תל אביב ואחראי לתוכניות לימודים רבות ומגוונות של כל תוכניות ההוראה של בית הספר לרפואה. בנוסף אחראי להכשרה של מתמחים בפתולוגיה ובתחומים אחרים. מדי שבוע מתקיימות במכון מעל 15 ישיבות קליניקו- פתולוגיות בהן דנים בטיפול בחולה בהתבסס בין השאר על האבחנה הפתולוגית. בנוסף, המכון לפתולוגי בשיבא אחראי להחזרת CPC לתוכניות ההוראה והשבת ביקורי הסטודנטים למכונים.