בית חולים שיבא, תל השומר – עיר הבריאות של ישראל / מרפאות / מיניות ובריאות מינית / מאמרים ופרסומים – המכון לרפואה מינית / קושי להגיע לאורגזמה בהריון
קושי להגיע לאורגזמה בהריון
נשים רבות מתקשות להגיע לאורגזמה בהריון. מהם הסיבות והפתרונות האפשריים?
שימו לב: הכתבה עוסקת בנושאים אינטימיים שחלקם עלולים להיות רגישים לאנשים מסוימים.
בהריון מתרחשים שינויים נפשיים, גופניים, הורמונליים וזוגיים שמשפיעים על התפקוד המיני – החשק המיני והיכולת להתגרות ולהגיע לאורגזמה. שכן, תפקוד זה מושפע מהמצב הנפשי, גופני, הורמונלי וזוגי גם ללא קשר להריון.
כל אשה חווה אחרת את מיניותה בהריון. יש נשים שמרגישות מיניות יותר ויש כאלו שפחות, יש כאלו שתפקודן המיני נפגע בתחילת ההריון אבל משתפר במהלכו, ואצל אחרות הוא נפגע לחלוטין עד סיום ההריון. כך או אחרת, רבות מדווחות על קושי להגיע לאורגזמה. מדוע זה קורה? הנה כמה סיבות אפשריות:
- פחד (אפילו בלתי מודע) לפגוע בעובר שגורם למתח סמוי ומקשה על הריכוז, העוררות והגירוי בקיום יחסי המין. בעקבותיו לא מתקיימים שחרור ורוגע והאורגזמה לא יכולה להיבנות. בהקשר זה חשוב לציין שבהריון תקין אין מניעה מלקיים יחסי מין ואין סכנה לפגיעה בעובר.
- שינויים הורמונליים (כגון עלייה ברמת הורמוני המין הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון) או פסיכולוגיים ("אוטוטו אני אמא") שמפחיתים חשק המיני.
- שינויים פיזיים ותסמינים שפוגעים בחשק המיני וביכולת הגירוי, כגון השמנה, כבדות, עייפות והצורך החזק לישון, בחילות ורגישות בחזה.
- כאבים: כאשר הגירוי לא מספק ורמת הלחות בנרתיק נמוכה, עשויים להיגרם כאבים בעת החדירה שמרתיעים מפניה.
מהם הפתרונות האפשריים?
- שימוש בחומר לחות (כגון שמן שקדים או ג'ל סיכה אינטימי). מומלץ למרוח בנדיבות בפתח הנרתיק ועל הפין.
- הימנעות מחדירה: בצורת יחסי מין זו נשים מתגרות יותר בקלות, בלי לחשוש או לכאוב, וגברים רבים יודעים ליהנות ממנה. זוגות רבים מוצאים שהיא מצוינת ליחסי מין בעת ההריון וגם בתקופה שלאחר הלידה.
- ייעוץ סקסולוגי שבו ניתן לקבל הדרכה על יחסי בהריון וגם על שובם לאחר הלידה. ניתן לקבלו גם בשס"ק – המרכז לבריאות מינית בשיבא.