משקפי מציאות מדומה להקלה על הכאב והחרדה
השימוש הראשון ניתן למטופלים אונקולוגים
צפייה בזריחה בחוף ים טרופי, צלילה עם דולפינים, תחרות זריקת כדורי שלג על דובים צבעוניים – אלה הם רק חלק מהתכנים הווירטואליים הזמינים למטופלים אונקולוגיים בשיבא, בעזרת טכנולוגיית מציאות מדומה שמטרתה להפחית כאב וחרדה.
השימוש בטכנולוגיה של חברת AppliedVR נעשה במסגרת שיתוף פעולה של המרכז לחדשנות ARC בשיבא וחברת טקדה (Takeda), שתרמה את המכשירים לטובת המטופלים.
מאפיין ייחודי מאפשר למטופלים גם לצפות בנשימות שלהם באופן וירטואלי ולתרגל נשימות.
הפעלת המשקפיים היא אינטואיטיבית ונוחה, ואינה דורשת שימוש בשלט, טאבלט, אינטרנט או חיבור למקור מתח. הניווט בין התכנים נעשה באמצעות המבט בלבד.
המכשיר אינו מכיל ספוג או אזורים מחוספסים, ולכן ניתן לחיטוי בקלות ומותאם לשימוש גם בימי הקורונה.
מחקרים רבים שפרסמה חברת AppliedVR, המיוצגת בישראל על ידי חברת WinMed Medical, מוכיחים את יעילות הטכנולוגיה בהפחתת כאב וחרדה. לאחרונה אף קיבלה AppliedVR אישור FDA לתרופת מרשם דיגיטלית (DTx) לטיפול בכאב כרוני, החברה הראשונה הזוכה באישור מסוג זה.
"המטופלים שלנו עוברים דרך ארוכה וקשה ומתמודדים עם אתגרים רבים", אומר ד"ר אביגדור אברהם, מנהל המערך להמטואונקולוגיה מבוגרים במרכז הרפואי שיבא, "אין ספק כי מהלכים כאלו יסייעו ומהווים כלי תומך משמעותי גם בטיפול הקליני".
פרופ' אמתי זיו, מנהל בית החולים השיקומי המשולב ומנהל ה-XR-HUB - ראש תחום מציאות מורחבת במרכז לחדשנות: "טכנולוגיות מציאות מדומה משמשות אותנו כבר היום בעולם האימון מבוסס הסימולציה וכן בתחום השיקום, ומהוות חלק בלתי נפרד מהתהליך ההחלמה וחזרת המטופל לשגרה. כעת, אנו לוקחים את עולם המציאות המדומה צעד קדימה גם ככלי חווייתי טיפולי ומשלים עבור החולים האונקולוגיים".
ד"ר איל צימליכמן, סמנכ"ל רפואה וחדשנות במרכז הרפואי שיבא: "שילוב טכנולוגיות VR יהפוך בשנים הקרובות לחלק בלתי נפרד מעולם הרפואה. גם כאן, בשיבא, אנו מובילים בתחום זה, מעבר לשימוש במציאות מדומה לשיקום, אימון צוותים ובחדר הניתוח – גם ככלי טיפולי. ניסיון זה במערך האונקולוגי הוא רק ההתחלה".