מהפכה בשירות במחלקות הפנימיות
הנהלת שיבא הכריזה על סטנדרט שירות חדש, שיצא לדרך בשיתוף צוותי המחלקות. התוצאות כבר מורגשות בשטח
בפנים, בלב שלנו, כולנו משפחה. זה המסר והחזון שמוביל את מהפכת השירות שכבר החלה בשבע המחלקות הפנימיות של שיבא.
הנהלת עיר הבריאות החליטה לפעול להעצמת חוויית המטופלים, ולהוסיף לטיפול המצוין שירות לא פחות מצוין. "טיפול רפואי, טוב ככל שיהיה, הוא שלם רק עם האנושיות, המקצועיות והמסירות של הצוותים הרפואיים", אומר מנהל עיר הבריאות, פרופ' יצחק קרייס.
לראות את המטופל כבן משפחה זה אומר לדאוג לו, לכבד אותו, להעניק לו טיפול מסור ולתמוך בו ברגעים הקשים. זה מה שכולנו מצפים מהמטפלים שלנו כשאנחנו חולים, וזה בדיוק היחס שאנחנו בשיבא רוצים לתת למטופלים שלנו, מכל הלב.
עם החזון הזה, בראש ובלב, קיימנו אינספור התייעצויות ושיחות עם הצוותים הרפואיים, עם המאושפזים במחלקות ועם בני משפחתם. לאחר שהבנו את הצרכים והרצונות והיכולות, גיבשנו את התוכנית המבוססת על תפיסת השירות של שיבא: אפשר.
אנושיות
מה זה אומר? לתת למאושפז את ההרגשה שאינו רק מספר במערכת, אלא רואים אותו ודואגים לו.
מה עשינו בשטח? עשינו שינויים בסבב של הרופאים והרופאות במחלקה. כעת הם נכנסים לחדרי החולים כשהם מלווים תמיד באח או באחות המטפלים, כדי לוודא שכולם מעודכנים בכל התחומים הנוגעים למטופל.
הוספנו תפקיד חדש למחלקות הפנימיות: מלווי ומלוות שירות. בכל אחת משבע המחלקות יהיה מלווה שיתווך בין המטופל לצוות. זהו תפקיד מינהלתי, לא רפואי, שהמשימה שלו היא לוודא שהמטופלים מרגישים טוב ושהם מקבלים יחס טוב. הנוכחות של המלווה חשובה במיוחד לחולים בודדים או לחולים שממתינים זמן רב.
חידוש נוסף: מטופלים שמגיעים לאשפוז בפנימיות מקבלים "ערכות וולקאם" - תיקים קטנים עם כל מה שצריך: שמפו, מברשת שיניים, משחת שיניים, אטמי אוזניים ועוד.
פשטות
מה זה אומר? לאתר ולפתור בעיות שצצות בשטח לפני שהסתבכו.
מה עשינו בשטח? אנחנו מקדימים ושואלים את המטופלים להרגשתם בזמן האשפוז, במקום לשלוח להם סקר על איכות השירות לאחר השחרור מבית החולים. מטופל או מטופלת שמביעים חוסר שביעות רצון, מקבלים מענה מיידי מאיש צוות. פשוט כך, במקום.
בנוסף בוחנים במחלקות שני שיפורים שיקלו על הקשר בין הרופאים למטופלים:
1. מערכת שמעבירה את דברי הרופא או הרופאה לטקסט מוקלד בעת ביקור הרופאים, במטרה לשמור כמה שיותר על קשר עין בין רופא למטופל. כך הרופא או הרופאה יכולים לדבר אל המטופלים בלי להיות מוטרדים מהצורך לרשום או להקליד, ועדיין הכול מתועד.
2. "תור" לשיחה עם הרופא/ה. לעיתים בני המשפחה של המטופל או המטופלת מפספסים את ביקור הרופאים, כי בדיוק יצאו מהמקום או לא היו פנויים להגיע בשעת הביקור. הרעיון הוא להציע למטופל ולמלווים שלו שעת רופא נוספת בחלון זמן מוגדר. התוכנית תחל בתקופה הקרובה.
שיפור הסביבה הפיזית
מה זה אומר? כשסביבת האשפוז נראית טוב יותר, מרגישים טוב יותר.
מה עשינו בשטח? כל המחלקות שופצו, נצבעו, נתלו בהן תמונות גדולות ויפות ונוספה להן תאורה נעימה.
השיפוץ אינו חד-פעמי. למחלקות צוות איש לוגיסטיקה שאחראי על התחזוקה השוטפת שלהן.
השינויים שכבר נעשו יצרו שביעות רצון מידית. אנחנו שמחים לשתף במילים החמות שכתבו לנו שניים מתוך המטופלים הרבים שהגיבו לשינוי:
מטופל במחלקה פנימית ו: "תודה רבה לכל צוות המחלקה על הטיפול המסור, הסבלני והאחראי. אתם מאירי פנים, אדיבים וחביבים עד כמה שמתאפשר, יישר כוח".
מטופלת במחלקה פנימית א': "כל הצוות היה מסביר פנים, אדיב וסבלני. ניכר שיש עומס, אבל הם פעלו מעל המצופה".