יחידת מחקר ופיתוח
מרבית המחקרים המבוצעים במט"מ קשורים להדמיה, כאשר ההדמיה יכולה להיות נושא המחקר עצמו, או שהיא משמשת כאמצעי הנחיה או בקרה לטיפולים אחרים.
בין מערכות ההדמיה המתופעלות במרכז ע"י צוותי מומחים, יש:
- שלושה מכשירי MRI בעלי עוצמות מגנט שונות (שני מכשירים של 1.5 טסלה במכון ואחד של 3 טסלה במכון הדימות, כולם מתוצרת ג'נרל אלקטריק)
- אולטרהסאונד (שתי מערכות בעוצמה גבוהה)
- מערכות מבוססות אור (לייזרים, מערכות טיפול פוטו-דינאמי, מצלמות, מיקרוסקופים ומערכות ספקטרוסקופיות)
תקציבי המרכז - רובם ככולם - מקורם בקרנות תחרותיות שמצאו את הפרוייקטים המבוצעים בו חדשניים, מעניינים ובעלי פוטנציאל מסחרי. כמו כן יש הכנסות ממכירת שירותי מחקר ופיתוח לתעשייה הביו-רפואית וטיפולים מתקדמים.
שיתוף הפעולה בין צוותי המט"מ ובין התעשייה
המרכז משתף פעולה עם חברות מובילות בתעשייה הישראלית עתירת הידע ועם חברות בינלאומיות מובילות בתחומן.
באשר שיתוף הפעולה הוא ארוך טווח, הצוותים מהתעשייה פועלים יחד עם צוותי המחקר והפיתוח בשטח בית החולים. כך שבית החולים משמש, למעשה, אתר ניסוי ויישום הטכנולוגיה המפותחת (alpha/beta site). בשיתוף פעולה מסוג זה החברה מתקשרת עם בית החולים בחוזה מסחרי המסדיר את הזכויות המסחריות וזכויות הקנין הרוחני הנובעים מהפרויקט. שיתוף פעולה מסוג זה מניב פירסומים אקדמיים משותפים לצוותי המט"מ ולתעשייה.
שיתופי הפעולה קצרי הטווח, נועדו לבצע מחקרי היתכנות ראשוניים, בהם מגדירה החברה את מטרות הניסוי ואת הפרוטוקול על פיו יתבצע הניסוי. החברה מכסה את כל ההוצאות הכרוכות בביצועו, ותוצאות המחקר יהיו בבעלות מלאה של החברה. למעט במקרים בהם נוצר קנין רוחני בעקבות הניסוי, ואז הוא משותף לבית החולים ולחברה.
בין החברות אתן שתפנו פעולה לאורך השנים: "אלאופ", "סינרון", "אינסייטק", "אינטק-פארמה", "טבע", "ביוליין", "סוננקו", "פרונוירון", "פרוטוקס", "אידיאליזה", "מגנוליה", "בריינסגייט", "שרינג-פלאו", "אלמה לייזרס", "ASI," "גיוון אימג'ינג", "SCD," "אודין", "פרוקוגניה" ועוד רבות נוספות.
שיתוף פעולה בין המט"מ והאקדמיה
המחקרים המשותפים עם המוסדות האקדמאיים נועדו לבחון את האפשרות לקדום פרוייקטים וטכנולוגיות החל מהשלב המעבדתי עד לרמה היישומית-מסחרית, או כהנחייה משותפת של סטודנטים לתארים מתקדמים מתחומי המדע השונים (ביולוגיה, כימיה, פיזיקה, רפואה). בשני המקרים נוטלים המדענים משני המוסדות חלק פעיל בביצוע המחקר וניתוח התוצאות והפרסומים המדעיים, ומעמידים לטובת המחקר את כל המשאבים הדרושים המצויים ברשותם.
שיתופי פעולה תוך-מוסדיים
מדענים וחוקרים מהמט"מ עורכים מחקרים בסיסיים וישומיים יחד עם רופאים, חוקרים וצוותים סיעודיים של בית החולים. וזאת כחלק ממחקר אקדמי או כחלק ממחקר יישומי-תעשייתי.
המרכז לטכנולוגיות מתקדמות מאפשר לצוות רפואי צעיר של בית החולים לבצע מחקרים אקדמאים, וכך להתקדם במדרג האקדמי לצד העבודה הקלינית.
מתחומי העניין של היחידה
- ספקטרוסקופיה ודימות אופטי
- הדמייה מולקולרית באולטרא סאונד
- MRI פרה-קליני וקליני
- טיפולי לייזר
- טיפולים פוטודינאמיים
- חומרי ביות לסרטן מסוגים שונים
- שיטות בקרה לטיפולים בסרטן
- הובלת תרופות לטיפול בגידולי מח ומערכת העצבים המרכזית
צוות החוקרים
- פרופ' אריה אורנשטיין: (MD) מומחה לכירורגיה פלסטית (מנהל המחלקה לשעבר), יוזם, ומקים המרכז לטכנולוגיות מתקדמות, אחראי על כל מערך המחקר והפיתוח ושותף פעיל בחלק משמעותי מהמחקרים.
- פרופ' יעל מרדור: מדענית ראשית של המט"מ. פיזיקאית גרעין (PhD). עוסקת במחקרים פרה-קליניים וקליניים בתחום ה- MRI, הובלת תרופות למוח, גידולי מח ופתולוגיות נוספות של מערכת העצבים המרכזית.
- ד"ר גנאדי קוסטניץ: חוקר בכיר. מנהל מעבדת פוטוניקה ביו-רפואית. ביולוג (PhD) עם ניסיון עשיר גם בתחום הפיזיקה. מפתח שיטות לאבחון וטיפול במחלות, ומכשור רפואי בתחום הפוטו-ביולוגיה.
- ד"ר מור אורון-הרמן: חוקרת בכירה, ביולוגית (PhD) ומוסמכת במנהל עסקים (MBA). עוסקת בפיתוח שיטות אבחון גידולים בשלבים מוקדמים, וטיפול ממוקד בסרטן.
- ד"ר גידי ארבל: חוקר, ביולוג (PhD) עם ניסיון עשיר גם בתחום הפיזיקה, עוסק בביצוע מחקרים קליניים ומדידות ספקטרוסקופיות.
- ד"ר דוד לסט: פיזיקאי (PhD), חוקר בכיר בתחום ה- MRI, הובלת תרופות למוח, גידולי מח ופתולוגיות נוספות של מערכת העצבים המרכזית.
- ד"ר דוד גז: פיזיקאי (PhD), חוקר בכיר בתחום ה- MRI, הובלת תרופות למוח, גידולי מח ופתולוגיות נוספות של מערכת העצבים המרכזית.
- גב' דיאן דניאלס: פיזיקאית (MSc), חוקרת בכירה בתחום ה- MRI, הובלת תרופות למוח, גידולי מח ופתולוגיות נוספות של מערכת העצבים המרכזית.
- גב' שרונה סלומון: ביולוגית (MSc), ובעלת הכשרה לניהול מחקרים קליניים. משמשת כמתאמת מחקר קליני, ואחראית על אחזקת המעבדה הביולוגית.