דיאטה דלת פורינים
פורינים הם תרכובת אורגנית המצויה במזונות מן החי והצומח ומיוצרת גם על ידי הגוף. דיאטה דלת פורינים חיונית להתמודדות עם הפרעה בחילוף החומרים, למשל במחלת גאוט
הנחיות כלליות
שתייה: שותים 16 כוסות ליום, לפחות 8 מהן מים (כוס=237 מ"ל), אלא אם נאמר אחרת על ידי הרופא/ה המטפל/ת. מגבילים שתיית קפה/ תה/ משקאות קלים ותוססים ונמנעים מאלכוהול.
עודף משקל: אם קיים עודף משקל מומלץ לרדת בהדרגה ולא בדרסטיות.
תוסף ויטמין C: מומלץ ליטול תוסף ויטמין C 500 מ"ג ביום (יש להיוועץ עם הרופא/ה המטפל/ת או דיאטן/ית).
מזון:
מוצרי בשר
להעדיף: עד 170 גרם ביום.
להמעיט/ להימנע: איברים פנימיים (כגון כבד וכליות), מרק צח עם בשר/עוף, בשר אווז/ ברווז/ בקר מכל הסוגים.
דגים
להעדיף: עד 170 גרם ביום.
להימנע לחלוטין: אנשובי, פורל, מקרל, הרינג, סרדינים, קוויאר, ביצי דגים, צדפות, טונה.
קטניות
ניתן לאכול עד חצי כוס קטניות מבושלות בארוחה שאינה מכילה דג/ עוף/ בשר (למשל חומוס, עדשים, פול, אפונה, מש, סויה ומוצרים המכילים סויה או טופו).
דגנים
להעדיף: פחמימות מורכבות כגון דגנים מלאים, מוצרים מקמח מלא, מוצרים המועשרים בסיבים תזונתיים ודגני בוקר מועשרים בסיבים/ סובין.
להמעיט/ להימנע: מוצרי קמח לבן ללא שמרים, פסטה/ קרקרים מקמח לבן, אורז לבן, דגני בוקר שאינם מועשרים בסיבים תזונתיים/ סובין, תירס, קמח תירס ודבש.
ביצים
ניתן לאכול שלוש ביצים בשבוע.
מוצרי חלב
ניתן לאכול את כל מוצרי החלב, עד 5% שומן.
משקאות
צריך: 16 כוסות ליום, מהן 8 כוסות מים לפחות.
להמעיט/ להימנע: קפה, תה, משקאות קלים ותוססים ואלכוהול.
פירות וירקות
ללא הגבלה. לדובדבנים השפעה מיטיבה.
שומנים
להעדיף: שמן זית/ קנולה/ סויה. טחינה, אבוקדו, זיתים, מיונז ואגוזים.
להמעיט/ להימנע: שומן רווי מבשר/ עוף שמן, מוצרי חלב מעל 5% שומן.
חטיפים וממתקים
ניתן לאכול חטיפים וממתקים שאינם מכילים קמח/ אלכוהול.